C O M U N I C A T E

Domnul Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , participă la o discuție cu domnul László Borbély , Consilier de Stat pe dezvoltare durabilă

Astăzi , 23 iulie 2024 , Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , a participat la o discuție cu domnul László Borbély , consilier de stat și coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României . Discuția…

InfoCons a semnat un Protocol de Colaborare cu Ministerul Mediului , Apelor și Pădurilor

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului , reprezentată de domnul Președinte Sorin Mierlea  și Ministerul Mediului , Apelor și Pădurilor , reprezentat prin domnul Mircea Fechet   , în calitate de…

Stiati ca….. amprenta de carbon pentru branza ricotta ?

Brânza ricotta are o amprentă de carbon relativ ridicată în comparație cu alte brânzeturi, deoarece necesită o cantitate semnificativă de lapte pentru a produce o cantitate mică de brânză. De obicei, este nevoie de aproximativ 20…

Mișcarea de Protecția Consumatorilor – InfoCons a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

InfoCons – Organizația Mondială pentru Protecția Consumatorilor reprezentată de domnul Președinte Sorin Mierlea  și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale reprezentat prin domnul Florin Ionuț Barbu , în calitate de…

Ce sunt gazele cu efect de seră?

Gazele ce rețin căldura în atmosferă, contribuind la efectul de seră, se numesc gaze cu efect de seră. Principalele trei gaze cu efect de seră (GES) produse de activități umane sunt dioxidul de carbon, metanul și oxidul de azot.   Citeste…

Stiati ca…. amprenta de carbon pentru mancarea cu carne si curry luata la pachet ?

Amprenta de carbon a unui curry la pachet variază semnificativ în funcție de comanda dumneavoastră. Un curry vegetarian cu naan sau chapattis poate fi de doar 0,12 kg CO2e de persoană, în timp ce un preparat pe bază de orez poate fi mai…