De-a lungul anilor, colaborarea dintre InfoCons și ECOTIC a constituit un parteneriat solid și eficient în promovarea și implementarea practicilor responsabile în gestionarea deșeurilor electronice și electronice. Această colaborare a avut un impact semnificativ asupra sensibilizării publicului și a încurajării unui comportament mai sustenabil în ceea ce privește deșeurile din echipamente electrice și electronice (DEEE).

In cadrul evenimentului au fost prezentate si obiectivele Campania Nationala pentru protectia mediului “Fii Un exemplu!” – Excesul de CO2 dauneaza grav sanatatii si bugetului tau !

În urma unui studiu realizat de Circular Computer  pe 230 laptopuri a rezultat că emisiile medii de CO2 din timpul producției unui astfel de echipament sunt de 331 kilograme. Ca termen de comparație, trei laptopuri noi generează aproximativ o tonă de CO2, cantitate care ar umple un apartament de patru .

Fabricarea unui laptop reprezintă între 75% și 85% din amprenta totală de carbon5, majoritatea emisiilor provenind de la materialele folosite și din procesul de producție. În privința transportului, cele mai multe emisii provin din expedierea laptopurilor cu avionul din țara de asamblare către țara de utilizare.